lauantai 23. tammikuuta 2016

Kiisseliä, smothieta


Nyt on korkea aika ottaa käyttöön pakastimen aarteet.
Monella meistä on pakastimessa marjoja joita, ainakin itse, säästää ja säästää.
Kunnes on alkukesä.
Sitten niitä aletaan urakalla keittämään esim mehuiksi.

Näin sydäntalvena, flunssakautena on paras aika ottaa ne marjat käyttöön.

Marjoista saa mukavaa vaihtelua aamu ja iltapaloihin.
Kiisseli ja smoothie valmistuu nopeasti.

Hyvä kiisseli resepti:

5 dl marjoja
8 dl vettä
1 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
1 dl vettä


Mittaa marjat, vesi ja sokeri kattilaan. 
Kuumessa kiehuvaksi
Nosta kattila liedeltä. Sekoita perunajauhot 1 dl kylmää vettä ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Anna kiisselin pulpahtaa, älä keitä.

Itse laitan vieläkin vähemmän perunajauhoja koska me mielellämme juodaan kiisseli mukista.
Jos taas pitää hieman paksummasta kiisselistä, lisää vain perunajauhojen määrää. 

Kaikkia marjoja voi yhdeistellä.
Tulee todella hyviä kiisseleitä kun laittaa joukkoon useita eri marjoja.

Itse laitoin eilen kiisseliin mansikoita, raparperiä sekä mustia viinimarjoja.

Viinimarjat pakkaa olemaan sellaisia joita ei lapset syö, mutta niitä kun laittaa muiden marjojen joukkoon sopivasti nekin kelpaa. 

lauantai 16. tammikuuta 2016



Aina on aika juhlia ja herkutella.

14 v syntymäpäivien tarjoilua.

               Appelsiini / suklaamusse kakkua, kinkkuvoileipäkakku, kinuskisulapähkinä piirakkaa, ruis sipsejä lohitäytteellä.